lördag 8 augusti 2009

Breaking Dawn

Så har jag då läst sista delen i Twilight-serien. Tyckte jag den var bra? Ja. Känner jag mig färdig med Twilight? Nej. Tur för mig att filmerna finns kvar. Plus Midnight Sun på Stephenie Meyers hemsida. Måtte hon snart besluta sig för att skriva färdigt och ge ut den boken också.

Jag tycker lite extra mycket om Breaking Dawn. Jag älskar att Bella blir vampyr och slutar vara mesiga, gnälliga offret precis hela tiden. Det är superhäftigt att hon får Renesmee (himla konstigt namn faktiskt). Och jag tycker det är kul att Jacob imprintar på Renesmee. Jacob och Rosalie bildar ett mycket komiskt par "faddrar".
Emellanåt tycker jag boken är hopplöst förutsägbar. Självklart kommer Alice att komma tillbaka och rädda alla. Självklart vill halvvampyrbebisen i Bellas mage ha blod. Och självklart är Jacob en alpha-hanne med en egen flock.

Däremot älskar jag stugan som Edward och Bella bor i. Jag kan precis se den framför mig. När vi väl kommer till den filmen, hoppas jag verkligen att filmmakarna gör ett bra jobb. Ja, egentligen skulle de nog konsultera mig först, för att det ska bli riktigt rätt.
Slutstriden är i mina ögon först en besvikelse. Jag vet inte hur jag blivit så våldsälskande, men jag skulle gärna haft lite mer strid och inte bara en mental sådan. Jag förstår att det finns en poäng i att det avlöper som det gör, men lite besvikelse finns trots allt kvar.

4 kommentarer:

Fiktionista sa...

Nu blir kanske Meyer stämd. Anklagas för att ha plagierat Breaking Dawn...

Holly Hock sa...

Jag läste det med. Först så gav det kanske lite smolk i bägaren, men egentligen, för min egen läsuppelvelse spelar det ingen roll. Har du läst "Midnight Sun"? /Therese

Fiktionista sa...

Nix, har inte läst den. Det är alltså ännu en del på Twilight-sagan. Personligen tyckte jag att det var dags att avsluta den med Breaking Dawn. Jag läste The Host i början av sommaren. Om du gillar Twilight så gillar du nog den också.

Holly Hock sa...

Tack för tipset! Jag har varit tveksam till "The Host", men då ska jag läsa den med. /Therese