söndag 5 juli 2009

Vad är detta egentligen?

Jag träffade en kompis i förra veckan för att bl a diskutera New Moon. Vi är lika galna i böckerna båda två, men hon har redan läst allihop medan jag ligger lite efter.

Det är några grejer med New Moon som vi inte tycker riktigt stämmer eller hänger ihop. T ex, när Edward ringer hem till Bella på slutet för att kolla om hon lever eller inte och Jacob svarar, om nu Edward är så otroligt bra på att läsa andras tankar, borde han inte på något sätt kunna snappat upp att Bella faktiskt stod där i rummet?

Likaså när Edward, Bella och Alice precis har klarat sig ur knipan hos Volturi, varför måste de stå och vänta tills det blir kväll innan de får åka därifrån? De tog sig ju dit mitt på dagen i fullt dagsljus, då borde de väl kunna ta sig därifrån?

Sen förstår jag inte varför omslagen ser ut som de gör. Första boken med äpplet kan jag kanske förstå, man skulle ju kunna tolka äpplet som "den förbjudna frukten" eller något liknande. Men omslaget till New Moon? En blomma? Jag förstår inte...

Har jag missat någon förklaring i böckerna till något av ovanstående mysterier, upplys mig gärna!

5 kommentarer:

blåmesen sa...

Nja, om omslaget till bok två är otydligt är ju de andra tre desto översymboliska... Ska inte avslöja för dig hur, men det kommer du att upptäcka i alla fall.

Vad gäller tankeläsande så kan han ju bara läsa tankar på ett visst avstånd, och det funkar nog inte att göra det via telefon.

Vad Volturi gäller är de ju över huvud taget inte speciellt rationella. Usch, hatkärlek är jobbiga grejor.

Bambie sa...

Men Bella pratar med Jacob när han svarar i telefonen. Borde in Edward ha hört det med sin super hörsel som de har?

aneeha sa...

Kunde inte låta bli att googla tulpanens symbolik "Tulpanen signalerar att här finns kärlek som ser längre än till ett vackert yttre.
Kärleksbudskapet från en bukett röda tulpaner är nästan i klass med rosen och nejlikan."

Hjälper det?

Holly Hock sa...

Tulpanens symbolik stämmer väl överens med boken innehåll. Annars har jag kollat www.stepheniemeyer.com och där fanns en hel del svar. Jag tänkte förresten börja läsa "Eclipse" om några dagar. /Therese

Bambie sa...

fika fika fika nästa vecka??