söndag 31 maj 2009

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Den här har alltså jag och min mamma läst ihop. För det mesta kan vi ha ganska olika smak, men den här gången har vi hittat en bok vi båda tycker om.

För visst är den charmig. Det finns så mycket att gilla; alla bokälskande människor, mysig miljö på Guernsey, en historisk fond och en romantisk kärlekshistoria. Dessutom tycker jag det är annorlunda med brevformen. Jag har inte läst jättemånga böcker skrivna i den här formen (jag läste Kära Agnes av Håkan Nesser för några år sedan, också jättebra tyckte jag. Finns det inte också en Pamela från typ 1600-1700-talet?).

För mig är det nog kärlekshistorien som jag njuter mest av. Jag tycker om när det sådana här historier slutar lyckligt helt enkelt. /Therese

4 kommentarer:

Yvonne sa...

Det stämmer att vi inte brukar ha riktigt samma smak när det gäller böcker. Men det var kul att vi hittade en bok, som passade oss båda två. Jag själv blev nyfiken bara jag såg titeln på boken. Lite konfunderad också faktiskt.
Tycker också att kärlekshistorier ska sluta lyckligt./Yvonne

Holly Hock sa...

Jamen, det här får vi göra om, eller hur? Fast nästa gång får vi vara lite mer våghalsiga när vi väljer bok, utmana lite mer. Den här var ju ett ganska säkert kort. /Therese

Yvonne sa...

Jag gör gärna om det igen. Eftersom vi, som sagt, inte har riktigt samma smak så kan vi väl se hur våghalsiga vi får bli.

Holly Hock sa...

Jamen, du vet väl att det är nyttigt att våga slänga in en röd strumpa i vittvätten ibland! /Therese