lördag 18 april 2009

Någon sorts kvarttalsrapport

Femton skönlitterära böcker blev det under årets första månader. De jag har tänkt på mest efteråt är Coraline av Neil Gaiman, Kärleken är dödens motsats av Roberto Saviano och Dreams from My Father av Barack Obama. Bäst från det första kvarttalet är också (självklart) Paul Auster böckerna jag läste under mitt djupdyk (The New York Trilogy, Book of Illusions, Leviathan, Invention of Solitude). De kommer jag att läsa igen, inom en inte allt för avlägsen framtid, för där finns helt klart mer att upptäcka. Böcker som positivt överraskade var Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist och City of Thieves av David Benioff. Båda två är böcker jag inte valt själv, men som jag tyckte bättre om än väntat.

Vid årets början hade jag ju föresatt mig att läsa mer engelskspråkig litteratur och så har det också blivit. Än så länge ligger andelen engelskspråkiga böcker på 60 %. Jag ville dessutom läsa klart påbörjade serier och mer av kinesisk och indisk litteratur. Ja, det återstår fortfarande många månader av 2009...

Nu höll jag på att glömma Mister Pip av Lloyd Jones. Ett hedersomnämnande till den!

2 kommentarer:

Miss Bennet sa...

Hej, vilken intressant och trevlig blogg du har!
Det är kul att se att du riktat in dig på engelskspråkig litteratur, då jag själv läser en hel del böcker med engelska som originalspråk. (Jag studerar engelska som huvudämne vid ett universitet i Finland, så jag är kanske lite av en "anglofil" ;))

Ha det fint,
Miss B

Holly Hock sa...

Vad roligt att du hittat hit. Jag ska allt hålla ögonen på din blogg också! /Therese