söndag 4 januari 2009

Love Letter Chocolate Cupcakes

De här små underverken är rent himmelska!

Cupcakes
3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao av god kvalitet
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
2. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
4. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
5. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
6. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel.

Receptet kommer från Leila Lindholms a piece of cake och anger att det blir 12 cupcakes. När jag gjorde själv blev det 20 stycken gjorda i mazarinformar. Gjorde absolut ingenting!

3 kommentarer:

Bambie sa...

Jag vet vad jag ska baka idag (när jag är klar med uppsatsen)

p.s helt ok att länka.

Bambie sa...

Säger bara MUMS!! Inte klar med uppsats dock....

Holly Hock sa...

Jamendu, visst är de någonting extra! Vi ses på onsdag. /Therese