onsdag 29 oktober 2008

Uppsala

Jag har varit i Uppsala några dagar på konferens och förkovrat mig i min yrkesroll. Uppsala, alltid mysigt, och konferensen inspirerande och tankfull. Bland föreläsarna märktes framförallt Troed Troedson och Fredrik Härén; jag får säkert tillfälle att återkomma till dem när jag fått funderat mer på vad de egentligen sa.

Helt klart blev jag mer nyfiken och sugen på att läsa facklitteratur. Överhuvudtaget funderar jag på nya infallsvinklar på vad jag väljer att läsa. Vi får se vart det leder, men visst finns det många världar att upptäcka.

Jag försökte också besöka några boklådor, trots det späckade programmet. The English Bookshop är naturligtvis en megafavorit. Jag önskar av hela mitt hjärta att jag hade tillgång till en liknande boklåda på närmare håll!
Nu väntar några dagars höstlov då jag bara ska glädjas åt att själv kunna styra över min tid. Drömma, läsa och njuta av tillvaron...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lyssnade på Fredrik Härén när han sommarpratade i P1 i sommras. verkar vara en klok man. Skulle gärna höra mer av honom./emm

Therese Granlund sa...

Jag gillade också hans sommarprogram skarpt och hade därför en hel del förväntningar inför gårdagens föreläsning. För min del hade jag varit lysande nöjd om jag helt enkelt fått höra den versionen igen. Nu pratade han istället om vår omvärld med fokus på sydostasien vilket naturligtvis var ännu bättre. Han provocerar helt klart många människor kraftigt, men I like!